Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Ljubavni horoskop

Tumačenje uporednih horoskopa

Tumačenje uporednih horoskopa (sinastrije) je sigurno najtraženija usluga sa kojom se astrolozi susreću, i predstavlja prilično kompleksan zadatak. Pokušaćemo da uvedemo u ovu intrigantu astrološku oblast predstavljajući osnove tumačenja. U ovom serijalu tekstova navedeni su aspekti medju planetama - a posebno ćemo u nekom od materijala koji slede detaljnije razmatrati kojim natalnim kućama vladaju ove planete u ličnim horoskopima. 

MESEC U SINASTRIJI
Mesec predstavlja naše emocije (radost i strahove); jake instinkte, potrebe za sigurnošću i emocionalno blagostanje. U isto vreme, prikazuje podsvesne reakcije kojima se postiže ili degradira harmonija. Mesec još prikazuje kakvu atmosferu kreiramo u svom domu. Emocionalno okruženje, prikazano Znakom gde je Mesec, je od velike važnosti za veze koje gradimo.
Aspekti su kontakti planeta, odnosno, njihovi medjusobnu položaji. Oni prikazuju uticaj raznih planeta na Mesec u našem horoskopu, a najvažniji faktor je: kako one svojim uticajem oblikuju naš emocionalni život i kako formiraju podsvesni obrazac, istovremeno, kreirajući okruženje u kojem možemo potonuti ili plivati.
Kontakti našeg Meseca sa planetama partnera imaju dubok efekat na vrstu atmosfere koju zajednički kreiramo. Oni pokazuju kako i gde se emocionalno vezujemo za partnera, bilo da je dobro ili ne. Na tom planu smo najosetljiviji i najranjiviji, pa moramo biti jako oprezni. Svestan rad na (ovim) iracionalnim emocionalnim reakcijama je ključ harmonije u ovom slučaju.
Ukoliko nema kontakata sa vašim Mesecom, on je neaspektovan i to implicira neosetljivost prema partneru, ali neranjivost ne znači da ćete kroz njega ispuniti svoje emocionalne potrebe.

MERKUR U SINASTRIJI - DA LI SE RAZUMEMO?
Aspekti između vašeg MERKURa i planeta partnera pokazuju kako ćete pokušati, uspeti ili ne, da nametnete svoje stavove i mišljenje, saglasno svojim talentima i sposobnostima; kako ćete ih zainteresovati za svoje ideje i kakve ćete reakcije prizvesti kod njih, dok komunicirate s njima. Takođe, dobijate odgovor da li će biti razumevanja među vama; da li će partner razumeti ono o čemu vi govorite; da li će partner razumeti ono o čemu vi govorite i kakve će eventualne situacije proisteći iz toga?
Ako nema aspekata sa vašim Merkurom, to ukazuje da vi komunicirate više na emocionalnom planu nego na intelektualnom; da nema kompatibilnosti u tom smislu - niti je taj vid komunikacije vama neophodan da biste se razumeli (i bili zajedno). Naravno, ukoliko je neophodno da bude ispunjen ovaj element intelektualne stimulacije u vašim odnosima, pošto ga nema, to ukazuje da će u tom slučaju proisteći odnosni problemi.

VENERA U SINASTRIJI
- EMOTIVNE POTREBE
U kakvu god vrstu odnosa da ulazite sa partnerom, vi ga "izabirate" (odaziva se) po principu projekcije (emisije) vaših želja, ukusa i vrednosti - s željom da uživate. Ukoliko on nezadovolji te vaše potrebe, vi birate drugog, ulazeći u novu vezu. Te svoje potrebe, u horoskopu simbolično pokazuje Venera (reflektuju se kroz nju). Kroz nju možete videti koje vrednosti vrednujete u drugima. Žene kroz Veneru sagledavaju sebe kakva je ljubavnica, amuškarci, kakva im je ljubavnica potrebna i kakve obično "privuku". Oboma, Venera pokazuje kakvoj vrsti ljubavnog iskustva teže i šta će uraditi na tom planu.
Vaša moć da pružite i primite ljubav, kao i oseđaj sopstvene vrednosti obojen je kontaktima sa drugim planetama koje nijansiraju vaš ukus, pokazujući i kakvi uticaji formiraju vaš stav o pravednosti i kada prosuđujemo. Aspekti vaše Venere sa planetama partnera upravo ukazuju kakve atribute oni treba da poseduju da bi vas privukli, ali i kako vaše lične vrednosti doprinose da se formira vaš ljubavni život. Ti aspekti generalno pokazuju koliko ste sposobni da primite i pružite ljubav, odnosno, kakvih osobina treba da bude vaš partner da bi vas privukao i kakvi vam se čine odbojnim - dakle: šta je po vama neophodno za ljubav u dvoje? Ukoliko je vaša Venera neaspektovana, to ukazuje da su vam drugi faktori u životu važniji od ljubavi i da ste tip materijaliste (okrenut poslu, problemima u i oko porodice).
To je veliki kuršlus! I biće puno problema na ljubavnom planu. Ali pazite: brojnost, kao i apstinencija, upravo govore o istom - o neisponjenosti i nesposobnosti na tom planu!

MARS U SINASTRIJI - IZAZOV
Sex je od esencijalne važnosti u bliskim vezama, koga reprezentuje Mars. On je muškarcima u isto vreme reprezent: tela, snage, mišića, muškosti. Ženama pokazuje tip muškaraca koje privlače (projekcija njihovih potreba). Mars će pokazati i da li ćemo moći da radimo zajedno, i naravno, sposobnost da se borimo za ono što nam je potrebno. Gde je Mars, tu su i problemi, jer Mars simbolizuje ličnu borbu za opstanak - snaga kojom se suporotstavljamo drugima. Naša civilizacija teži da suzbije energiju Marsa, vrstom konstruktivnog kanalisanja njegove energije, ali je evidentno da potisnut Mars otvori sebi svoj kanal, pa se najčešće ispolji kroz partnerske odnose (u onoj meri i intenzitetu koliko je potiskivan) - iskazujući se kroz burne reakcije: agresivnost, tiraniju, tlačenje, kao odgovor na partnerovo ponasanje. Mars je volja. Marsa je teško sputati, jer eksplodira tamo, tada i kada se najmanje nadamo.
Sposobnost da se ispoljimo je obojena uticajem drugih planeta na Mars, pa vidimo na koji način iskazujemo sebe: svoju moć, volju, seksualnost i koje probleme imamo kada to činimo da ispunimo svoje želje. Kod žena ti aspekti pokazuju kako će se ponašati muškarci koje privlači (na koje projektuje tu svoju "potrebu"). Kada je Mars u pitanju, moramo dobro razmisliti kada želimo da realizujemo svoje potrebe - te na korekciji treba poraditi
Aspekti kanališu Mars različito; ponajviše ukazuju na naš odnos prema seksu, a uvek pokazuju vrstu izazova i uzbuđenja koja nas privlače. Međuti, ukoliko natalno nemate aspekte s Marsom, njegov uticaj na vaše ponašanje će biti nesputano i verovatno pogubno.
Ako vaš Mars nema kontakata s partnerovim planetama to će najverovatnije ukazati da u toj sferi nećete imati konkretnih konflikata ili će oni biti svedeni na minimum. U isto vreme, znači da ćete moći zajedno da radite, ali da nekih dubljih vezivanja neće biti, pa ni na seksualnom planu.

JUPITER U SINASTRIJI - VERA
Jupiter prikazuje sferu života u kojoj ispoljavate najveći optimizam, svoje nade i veru u budućnost. U partnerovom horoskopu on ukazuje na kom planu ga možete inspirisati i u vezi čega će vam verovati, odnosno ukazati poverenje. Jupiter nije lična planeta, ta energija vam je data, zato i vi njime radujete druge, otvarate im vidike, prenosite ono što vam je dato - optimizam - da život ima smisla.

SATURN U SINASTRIJI - POTEŠKOĆE - ODGOVORNOST
Saturn prikazuje polje života gde ćete se suočiti sa velikim izazovima, i ako ih nadvladate, tamo ćete steći najveće životno iskustvo. Preneseno na vaše partnere, vaš Saturn u njihovim kućama pokazuje sferu njihovog života gde morate biti krajnje strpljivi i odgovorni, samim tim, pokazuje i vrstu izazova koji iz toga proističu. Time se poteškoće neće izbeći, ali ćete oboje mnogo naučiti i osvestiti, čime ćete bezuslovno ojačati vezu.

PORODICA I KARIJERA - 4-ta i 10-ta KUĆA.
IC/MC, Vertikalna linija koja povezuje ove dve kuće odnosi se na porodična i profesionalna pitanja karijere. Kontakti planeta sa ovom linijom pokazuju kakav je njen uticaj na obe. To može biti vrlo važno, ako se očekuje blistava karijera ili su važnija porodična pitanja. Ukoliko nema takvih kontakata, to može ukazati da imate sasvim oprečne ili odvojene stavove po pitanjima karijere i kućnih pitanja.

PRVA I SEDMA KUĆA - PRIVATNI ŽIVOT - JAVNI ŽIVOT
ASC-DESC je vertikalna lnija koja spaja sferu ponašanja i odnosa sa javnošću. Čovek privlači razne ljude, u raznim okolnostima, ali horoskop će tosta tačno da ukaže na one važne surete koje znaju da utiču na sudbinu. Ti susreti se vide u Sedmoj kući - to su tipovi osobe koje mi negiramo u sebi, čak i te tipove izbegavamo, ali sudbinski te osobine (ipak) susrećemo. Sa Ascedentom se lako indetifikujemo - to smo mi, ali sa tom vrstom partnera, sa Descedentom, gde su naši javni neprijatelji, jako teško. U uporednom horoskopu, aspekti planeta sa ovim kućama ukazuje na veliku verovatnoću veze na duge staze. Ti kontakti govore o našim (neophodnim), ali vrlo korisnim razlikama koje će doprineti i biti razlog spajanja. Kada nema takvih aspekata, tada treba obratiti pažnju na ostale faktore spajanja u smislu važnosti. Zbog mogućih grešaka u položaju ove ose, važno je znati tačno vreme rođenja.

Prilikom izbora osobe s kojom ćemo živeti uglavnom grešimo jer se vezujemo za pogrešne (ne toliko važne) osobine, koje, kasnije, postaju izvor problema. Te, izazovne osobine, od veće su nam važnosti od naših. Zato je od velike važnosti da nađete osobu koja pokazuje većinu karakteristika koje vi posedujete, kako biste ih lakše oboje razvili. Ipak, naš partner će biti (skoro uvek) neka vrsta kompenzacije - da bismo se osećali celovitim (poznata fraza) - nesvesno izabiramo ono što nam nedostaje. Njegove karakteristike se ogledaju kroz znak na vrhu sedme kuće i kroz aspekte, kao i, gde ga možemo sresti. Ako nemate nikakve aspekte na ovu osu (Ascendant/Descendant), znak na vrhu sedme kuće će biti dominantan. Ukoliko imate planete u sedmoj kući, to govori o tendenciji da ćete susresti tipove osoba koje karakterišu tu planetu, s druge strane, kroz te njihove osobine, i kontakt s njima, upoznaćete tamnu stranu svoje ličnosti.

Ukoliko u uporednom horoskopu nemate planeta u partnerovim kućama to nije loš pokazatelj vaših budućih odnosa, već se vežite za znak na koji izlazi vrh kuće.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy