Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

KIGAKU

Ji Djing Heksagram 12 P’i Stagnacija

12 P’I STAGNACIJA
Ovaj heksagram ukazuje na konfuznu situaciju, u kojoj stvari nisu onakve kakve izgledaju. Vreme je da se držite svojih principa i nastavite putem koji se vama čine ispravnim, ne dopustite da vas usmeravaju drugi koji nisu dobronamerni. Posebno ne dozvolite da budete upleteni u poslove koji mogu biti rizični, čak i opasni. Ako to učinite, imaćete razloga da zažalite.

12 Pi, Zastoj
Gore: ĆIEN - nebo, muškarac 
Dole: KUN - zemlja, žena

Zastoj izazivaju zlotvori. Predskazanja nagoveštavaju zlo za pravog čoveka, ali on ne sme da zanemari svoju pravičnu istrajnost. Veliko odlazi, malo se približava.

Last Updated on Wednesday, 27 August 2014 05:02

Hits: 80

Ji Djing Heksagram 48 Ching Bunar

48 CHING BUNAR
U ovom trenutkku morate se potruditi da snagu izvlačite iz prošlosti. Ne samo vaše prošlosti, srećnih i nesrećnih dogadaja koje ste iskusili u životu – nego i prošlosti koju svi mi delimo. Drugim rečima, morate se osloniti na ritualizirane primere ljudskog ponašanja (konvencije, način osećanja, vrste reakcija na obična iskustva) koje čovecanstvo razvija kroz hiljade godina. Otkrijte IZVOR vaše snage koji leži na najdubljem nivou vašeg uma, kao što leži u srži bića svih nas. 

 

48 Đing Bunar
Gore: KAN - voda, ponor
Dole: SUN- vetar, drvo


Bunar. Grad se može premestiti, ali bunar ne. Voda u njemu ne raste i ne opada, pa namernici mogu slobodno da je izvlače. Ako je kanap prekratak ili se vedro razbije pre nego što dospe do vode - nesreća.

 

Last Updated on Tuesday, 26 August 2014 05:03

Hits: 38

Ji Djing Heksagram 35 Chin, Napredak

35 CHIN NAPREDAK 
Imate znatan uticaj na aktuelni dogadjaj. Nemojte dopustiti sebi da pokvarite taj uticaj koristeći ga samo u svoju korist. Ako koristite svoj uticaj i za svoje dobro i za dobro onih koji žele da vam pomognu, otkrićete da ćete još više vladati situacijom.

35 Djin, Napredak
Gore: LI - vatra, lepota 
Dole: KUN - zemlja, žena

Napredak. Moćan Princ dobija mnogo konja u znak počasti i Kralj ga prima tri puta u toku jednog dana.

Last Updated on Monday, 25 August 2014 04:41

Hits: 66

Ji Djing Heksagram 16 Yu Svesnost

Ji Djing Heksagram 16 YU SVESNOST

16 YU SVESNOST
Ovo je najpovoljnije vrijeme da trazite pomoc od drugih. Ako pokusate da se bez pomoci drugih uhvatite u kostac s problemom ili situacijom za koju se raspitujete, rjesenje nece biti povoljno. Ako, pak, dobijete potrebnu pomoc, vazno je da osigurate da nema nesporazuma, da drugi u potpunosti procijene realnost situacije i shvate vas stav.

16 Ji Spokoj
Gore: DŽEN – grom, pokret
Dole: KUN – zemlja, žena

Spokoj donosi korist onima koji izgrađuju zemlju i upravljaju vojskom.

Last Updated on Monday, 25 August 2014 04:40

Hits: 8

Ji Djing Heksagram 20 Kuan Razmišljanje

20 KUAN RAZMIŠLJANJE
Ovo je vreme za razmišljanje. Pažljivo razmotrite vlastite misli, emocije, želje i moguće poteze. Ne donosite nagle odluke: razmotrite stvari u svim mogućim aspektima. 

20 Guan Razmatranje
Gore: SUN - vetar, drvo
Dole: KUN - zemlja, žena

Razmatranje. Obred je obavljen, ali žrtva nije prinesena. Iskrenost uliva poštovanje.

Last Updated on Saturday, 23 August 2014 05:56

Hits: 135

Ji Djing Heksagram 8 Pi Jedinstvo

8 PI SAVEZ
Morate biti spremni da dajete kao što uzimate - nećete dobiti pomoć od drugih ako im ne pomognete u njihovim problemima. Ovaj heksagram može da ukazuje i na mogućnost da se proročanstvo ponovo konsultuje. Odgovarajući tekst će vam reći da li imate prave kvalitete da biste se uspešno suočili sa aktuelnom situacijom. 

8 Bi Jedinstvo
Gore: KAN - voda, ponor
Dole: KUN - zemlja, žena

Jedinstvo. Sreća. U novom čitanju knjiga nagoveštava velike i trajne vrednosti. Nema greške. Okupljaju se oni čija su srca nespokojna. Oni koji zakasne - propašće.

Last Updated on Friday, 22 August 2014 05:38

Hits: 73

Ji Djing Heksagram 23 Po Raspadanje

23 PO RASPADANJE
U ovom trenutku gotovo svaka namerna kreativnost samo će pogoršati stvari. Ne preduzimajte nikakve nove projekte ma koliko vam sigurni izgledali, a stare ne ubrzavajte. Ovo nije vreme za ekspanziju ili povećanje vaših obaveza, bilo da su finansijske, društvene ili emocionalne prirode. Možda ćete prolaziti kroz teškoće ili ćete ih sresti u situaciji koja vam je od velikog značaja. Suprotne faktore koji vas muče nemojte direktno napasti u ovom trenutku. Ostanite mirni i stvari će se popraviti bez intervencije sa vaše strane. 

23 Bo Odvajanje
Gore: GEN - planina, čvrstina
Dole: KUN - zemlja, žena

Odvajanje. Nema koristi od kretanja ni u jednom pravcu.

Last Updated on Friday, 22 August 2014 05:36

Hits: 13

Ji Djing Heksagram 2 K’un Poželjan

2 K’UN POŽELJAN 
Upornost i izdržljivost su devize ovog trenutka, posebno kada je reč o finansijskim i drugim praktičnim situacijama. Vaši napori će doneti uspeh na svim nivoima ako budete imali srca i ako se ne obeshrabrite. Ne opuštajte se, potreban vam je intenzivan i strpljiv napor. Ovaj heksagram, koji je nosilac snažne ženske energije, ponekad znači da će prefinjena i moguće misteriozna osoba pomoći u rešavanju problema.

2 Kun Uzvraćanje
Gore: KUN - zemlja, žena
Dole: KUN - zemlja, žena

Uzvraćanje. Najveći uspeh. Sve uspeva kroz istrajnost kobile: Ako pravi čovek pokuša da vodi, zalutaće. Ako prati, pronalazi vođu. Povoljno je zadobiti prijatelje na jugu i yapadu. Međutlm, prijatelji na severu i istoku biće izgubljeni. Mirna istrajnost na pravom putu donosi sreću.

Last Updated on Wednesday, 20 August 2014 05:45

Hits: 61

Ji Djing Heksagram 1 Ch’ien Stvaralački

1 CH’IEN STVARALAČKI
Vreme je da postignete uspeh idući napred. Budite hrabri, čak sebi dopustite da budete nepromišljeni. Moguće je da će jedna uticajna i energična osoba doneti razrešenje situacije ili problema koji vas interesuje, jer ovo je najsnažniji, najmuževniji od svih haksagrama.

1 Čien, Stvaranje
Gore: ĆIEN - nebo, muškarac
Dole: ĆIEN - nebo, muškarac

Najveći uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu.

Last Updated on Tuesday, 19 August 2014 05:04

Hits: 71

Subcategories

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version